Zwemvijver met poolhouse

De zwemvijver zou zich op een natuurlijke manier in de open ruimte moeten vleien op een wijze alsof het lijkt dat de vijver er altijd is geweest… In tegenstelling tot een echt zwembad heeft deze zwemvijver een natuurlijke vormgeving gekregen. In het ontwerp is rekening gehouden met meerdere vlonders, een stapstenenpad, een helofytenfi lter ten behoeve van de waterzuivering en een poolhouse. Het poolhouse is naast verblijfsruimte/terras ook omkleedruimte en technische ruimte. Nadat ik het tuinontwerp heb gemaakt is een plaatselijk hoveniersbedrijf er bij betrokken om dit prestigieuze plan te realiseren.

Ik heb de eerste maanden van aanleg van de zwemvijver vooral via YouTube-filmpjes gevolgd en ben dan ook, een jaar later, reuze benieuwd naar het eindresultaat.

De afspraak voor bezichtiging is snel gemaakt en op een warme juni-dag rij ik naar Wageningen want daar, ergens verscholen in de bossen, ligt dit nieuwe zwemvijverparadijs. 

Onderweg gaat er van alles door mij heen: zou de beplanting wel goed gekozen zijn? Wat te doen of te zeggen als het resultaat tegenvalt? Had ik mij er toch nog intensiever mee moeten bemoeien? 

Maar mijn mond valt bij aankomst zowat open van verbazing en ik kan een wauw-gevoel niet onderdrukken. De klant is zelf zeer tevreden over het eindresultaat en heeft zich tijdens maar ook na de aanleg op een positieve manier intensief met de aanleg van de zwemvijver bemoeid. ‘Je mag best trots zijn op jezelf’, vindt hij. Mijn trots richt zich echter vooral op de mannen (en vrouwen) die deze mooie zwemvijver samen met de opdrachtgever ter plekke hebben gerealiseerd. Wat een topprestatie! Daarom is een compliment aan alle medewerkers van de uitvoerende bedrijven en de klant zelf meer op zijn plek! Klasse!

Project delen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email