Tuinontwerp

In mijn tuinontwerpen gebruik ik vaak ‘hartlijnen’. Een hartlijn is een denkbeeldige lijn die door het midden van openslaande deuren, schuifdeuren of opvallende ramen gaat. Hartlijnen koppelen als het ware de architectuur van de woning aan de tuin waardoor eenheid en samenhang ontstaat.

Uiteraard hou ik daarnaast ook altijd rekening met uw wensen. Deze wensen worden door mij altijd op originele wijze vertaald in een mooi en bruikbaar tuinontwerp!

Een tuinontwerp in lagen..

Een opzet van een tuinontwerp bepalen aan de hand van 1 of  meerdere hartlijnen is naar mijn mening niet voldoende. Naast dit structuurbepalende aspect spelen veel meer belangrijke zaken die ook belangrijk zijn. Ik beschouw een tuinontwerp dan ook als opgebouwd in verschillende lagen waarbij elk aspect voldoende aandacht verdiend:

  1. De tuin(oppervlakte) met de begrenzingen;
  2. De functionele indeling met hartlijn, terrassen  etc.;
  3. De vormgeving in organische of rechte lijnen en/of in een bepaald thema;
  4. De keuze van de harde materialen en de beplanting;
  5. Tuinverlichting;
  6. Water en waterafvoer/infiltratie;
  7. Tuinmeubilair.

Een goed tuinontwerp draagt m.i. bij aan een intensere beleving van de tuin. Het hele jaar door. In gebruik, in kleur en geur, in groei en bloei…

Een indruk van mijn tuinonwerpen die ik gemaakt heb in 2022 vindt u HIER.

Waarom ConceptGroen

Tuinontwerp werkwijze

U bent welkom voor een persoonlijk gesprek waarbij ik, Gilbert de Jong een eerste creatieve schets voor u maak die aansluit op uw wensen en verwachtingen. Na de schetsafspraak bespreken we samen met u de mogelijkheden en kosten. U kunt de schets uit laten werken tot een compleet ontwerp met beplantingsplan.

Voor een richtlijn van de tarieven m.b.t. tot het maken van een tuinontwerp of beplantingsplan kunt u ook vooraf contact met mij opnemen. Een en ander is afhankelijk van de aard van de werkzaamheden die vooraf verricht moeten worden zoals bijvoorbeeld het inmeten van de tuin, het bepalen van de bestaande hoogteverschillen of het inventariseren van bestaande beplanting. Ik denk graag met u mee!