Gilbert de Jong wint een Gouden Potlood

De Festivaltuin ‘18+’, een tuinontwerp van tuinontwerper Gilbert de Jong van De Schetsservice is zaterdag 1 oktober bekroond met een ‘Gouden Potlood’.

Deze landelijk prestigieuze prijs op het gebied van tuinarchitectuur, zeg maar “Het Gouden Kalf van het tuinontwerp”, werd uitgereikt in De Tuinen van Appeltern, na een spannende verkiezing door vakgenoten uit de tuinbranche en het publiek. Ieder jaar worden 10 tuinen binnen een bepaald thema uitgezocht die aangelegd mogen worden in De Tuinen van Appeltern.

Thema: Tuin der Lusten

Het thema van het Tuinenfestival in 2016 is ‘Tuin der Lusten’ na het gelijknamige drieluik van de kunstschilder Hieronymus Bosch. Bij de verkiezing voor ‘Het Gouden Potlood’ wordt beoordeeld op drie categorieën die elk een Gouden Potlood opleveren: het beste ontwerp, de meest inspirerende tuin en innovatief materiaalgebruik en beplanting.

Gilbert de Jong wint dit jaar op overtuigende wijze ‘Het Gouden Potlood’ voor ‘innovatief materiaalgebruik en beplanting’. Dit is de Festivaltuin die er uit springt op kwalitatieve aanleg, verzorging en uitstraling, duurzaam materiaalgebruik en sfeervolle beplanting”.

Peepshow

Festivaltuin 18+’ geeft de mensen een kijkje op hoe de voorplanting er in de plantenwereld aan toegaat. In de vorm van een peepshow mogen mensen “stiekem” een kijkje nemen in dit natuurlijke wonder. Verleidelijke vrouwelijke stampers en opdringerige mannelijke meeldraden zorgen voor een boeiend schouwspel. Hier wordt het verhaal van de bloemen en de bijtjes opnieuw verteld, maar dan op een 18+ lustvolle wijze.

Samenwerking

De daadwerkelijke aanleg van deze bijzondere tuin vindt in nauw overleg en in samenwerking plaats met eigenaar John Bijlsma van hoveniersbedrijf Visio Vireo Tuinen uit Steenbergen en zijn deskundige en ervaren hoveniers.
Het bedenken, aanleggen en doorontwikkelen van de tuin is een echt teambuildingsproject met een schitterende bekroning: het winnen van een ‘Gouden Potlood’.

Tuinambassadeur Wendy

Tuinambassadeur voor 18+ Wendy van Willegen is in het dagelijkse leven innovator bij Avans+ een bedrijf in Breda dat bedrijfsopleidingen verzorgt. Zij weet de Festivaltuin 18+ op de dag van de prijsuitreiking op enthousiaste wijze en in gepaste kleding te presenteren aan het verzamelde publiek.

In het seizoen is de peepshow gesloten en alleen te bekijken via de maskergaten. Op de dag van de uitreiking van het Gouden Potlood is de tuin geopend zodat iedereen letterlijk een kijkje achter de schermen kan nemen…

Bekijk alle Festivaltuinen!

Alle tien genomineerde tuinen van het spraakmakende Tuinenfestival 2016 zijn dit jaar nog te bewonderen tot eind oktober in hét tuininspiratie park van Nederland ‘De Tuinen van Appeltern’…

Facelift voor bestaande tuinen

Is uw tuin aan vernieuwing toe? Maak eens een afspraak met tuinontwerper Gilbert de Jong in De Tuinen van Appeltern en breng gezonde spanning in uw eigen tuin!

Project delen

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email