Schetsservice

Sinds 1998 werk ik als tuinontwerper van De Schetsservice op afspraak in de De Tuinen van Appeltern en daarbuiten.

Ben je op zoek naar een goed idee voor een sfeervolle nieuwe tuin?  Welke bestrating het beste bij jouw woning past? Of welke planten wintergroen of winterhard zijn? Dan is een adviesafspraak iets voor jou. Maak dan een afspraak voor een schetsadvies met één van de ervaren en onafhankelijke tuinontwerpers van de Schetsservice in jouw eigen regio!

Of combineer een bezoek aan De Tuinen van Appeltern met een persoonlijke adviesafspraak met de Schetsservice in dit kenniscentrum. Aanvullende informatie en het afsprakenrooster zijn hier te vinden.

Wat is een Schetsadvies?

Een schetsadvies uit een schets op (transparant) papier of tablet en duurt meestal een uur. In dit uur maak ik als tuinontwerper op basis van jouw wensen, de architectuur van de woning, gezinssituatie en woonomgeving, een schets van de nieuwe tuin. Ook wordt uitgelegd waarom bepaalde keuzes worden gemaakt, welke materialen je het beste kunt gebruiken en nog veel meer! Aan het eind van het uur heb je een goed beeld gekregen van alle mogelijkheden.

Wat kost een schetsadvies?
Een uur schetsadvies kost € 110,00. Wil je extra tijd? Ook dat kan. De kosten hiervoor zijn € 25,- per extra kwartier. Is de reisafstand (volgens Google maps) minder dan 10 km, dan worden er geen reiskosten berekend. Ligt de reisafstand tussen 10 en 25 km, dan zijn de reiskosten € 20,-. Is deze afstand meer, dan bespreken wij de prijs van deze extra kosten.

Wat biedt de Schetsservice?
De onafhankelijke tuinontwerpers die bij de Schetsservice aangesloten zijn, hebben allemaal ruime ervaring in het ontwerpen van tuinen, het maken van beplantingsplannen en het begeleiden van de aanleg.

Lees hier meer over de Schetsservice >

Hoe werkt het om een afspraak te maken met een aangesloten tuinontwerper in uw eigen regio?

  1. Je kiest een tuinontwerper die aangesloten is bij de Schetsservice. Klik hier;
  2. Je vult het aanvraagformulier voor Schetsservice in met jouw contactgegevens: naam, telefoonnummer en e-mailadres;
  3. Je gaat akkoord met de betalingsvoorwaarden en de aanvullende voorwaarden voor de Schetsservice en de voorwaarden van Ziber.nl;
  4. Je doet een aanbetaling van € 15,- voor het schetsadvies met de tuinontwerper van je keuze. De aanbetaling is voor de tuinontwerper een indicatie dat je aanvraag serieus is en dat de schetsafspraak gemaakt kan worden. Het restantbedrag reken je rechtstreeks af met de tuinontwerper.

De Schetsafspraak

De tuinontwerper neemt vervolgens zo snel mogelijk contact met je op om verdere afspraken te plannen, zoals:

  • De locatiekeuze voor het schetsadvies
  • De datum van het schetsadvies
  • De duur van het schetsadvies (standaard 1 uur, langer in overleg)
  • Wat je mee dient te nemen of voor te bereiden
  • Of het wenselijk is vooraf iets door te e-mailen
  • De wijze van betaling

Wil je na de schetsafspraak het schetsontwerp verder laten uitwerken tot een compleet ontwerp mét beplantingsplan? Dat kan! Na de schetsafspraak bespreken we samen met jouw de mogelijkheden en kosten.

De deelnemende tuinontwerpers aan de Schetsservice zijn allen lid van de TuinOntwerpersGroep.

Leden van de TuinOntwerpersGroep voeden elkaar met minimaal 5 studiedagen per jaar om de vakkennis up to date te houden op het gebied van beplanting, tuinarchitectuur, materialen en ontwikkelingen. Zo kun je een kwalitatief goed schetsadvies verwachten.

Lees hier meer over de TuinOntwerpersGroep >

Bekijk alle projecten Maak direct een afspraak!